Sivas
Giriş Tarihi : 27-07-2014 19:54

MEZARLIKLARDA BURUK ARİFE

Sivas'ta Ramazan Bayramı arifesinde Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan askeri ve polis şehitliği ile kabirler ziyaretçi akınına uğradı.

MEZARLIKLARDA BURUK ARİFE

 

Sivas'ta Ramazan Bayramı arifesinde Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan askeri ve polis şehitliği ile kabirler ziyaretçi akınına uğradı. Vatandaşlar ziyarette duygusal anlar yaşarken bazıları gözyaşlarını tutamadı.

 

Arife günü, Yukarı Tekke Mezarlığı en yoğun günlerinden birini yaşadı. Başta şehitlik olmak üzere kabirler doldu taştı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Yukarı Tekke'ye akın eden vatandaşlar, yakınlarının mezarları başında dua ederek Kur'an-ı Kerim okudu. Kabir başında dua eden bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Şehit oğlu Muammer Bahattin Erturhan’ın başında duygu dolu anlar yaşayan baba Mehmet Erturhan içini oğluna döktü. "Şehidim ben geldim, ziyaretimi kabul et, bayramın mübarek olsun" diye seslenen acılı baba "Sensiz bayram ediyoruz, çok acılı günlerim geçiyor" ifadelerini kullandı.

 

Şehit Abdullah Koç’un yakını Fadime Koç ise yıllar geçse bile acılarının dinmediğini belirtti. Şehitlikte bulunan şehitlerin özel eşyalarının bulunduğu müzeyi de gezen şehit yakınları ve vatandaşlar burada da duygusal anlar yaşadı.

 

MEZARLIKLARDA DUYGU DOLU ANLAR

 

Arife günü Sıra Mezarlığı'nı ziyaret eden vatandaşlar da yakınlarının kabri başında Kur'an okuyarak günahlarının affı için dua etti. Annesini, babasını veya evladını kaybeden vatandaşlar, onlarsız bir bayrama daha girmenin hüznünü yaşayarak gözyaşı döktü.

 

6 yaşındaki Mehmet Emin ise dedesi Mehmet Kurga için anaokulunda öğrendiği duayı okudu.

AdminAdmin