Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 11-08-2014 22:57

YURT-PARK’TAN ÜNİVERSİTE’YE AVM…

Yurt-Park Şirket yetkilisi Onur Çağlar Sivas’a büyük bir alışveriş Merkezi yapma düşüncesinde olduklarını geçtiğimiz haftalarda Sivas’a Alışveriş Merkezi kazandırmayı düşündüklerini söylemişti.

YURT-PARK’TAN ÜNİVERSİTE’YE AVM…

Geçtiğimiz haftalarda Yurt-Park Şirket yetkilisi Onur Çağlar ve Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyaret etmişti.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ı makamında ziyaret ederek başarılar dileyen Yurt Park şirket yetkilisi Onur Çağlar, Sivas’a daha farklı yatırımlar ve daha farklı değerler katmayı planladıklarını Sivas’a Alışveriş Merkezi yapmayı düşündüklerini o günlerde söylemişti.

Geçtiğimiz haftalarda Sivas’ta yapabilecekleri yatırımlar konusunda Başkan Aydınla bilgi alışverişinde bulunduklarını belirten Çağlar; “Sivas’a büyük bir alışveriş Merkezi yapma düşüncemiz var ama somutlaşmış bir şey yok. İnşallah önümüzdeki günlerde Sivas’a AVM kazandırırız. Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivas’a yapılan her yatırıma destek olacaklarını söyledi” demişti.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın o tarihte ne demişti…

SAMİ AYDIN: “BİZLER İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS”

Öğretim Üyesi olmasının yanı sıra Rektör Danışmanlığı görevini yürüten Ertan Buyruk ise, “Sami Aydın bizler için büyük bir şans. Belediye Başkanı Sami Aydın Sivas’a yatırım yapmak isteyen her yatırımcıya kapılarının açık olduğunu belirtti” dedi. Yurt-Park firması ile Cumhuriyet Üniversitesi’nin daima işbirliği içerisinde olduğunun da altını çizen Buyruk; “İnşallah Sivas’ta daha da güzel birliktelikler olacak. Cumhuriyet Üniversitesi ve Yurt Park işbirliği ile yapılan öğrenci yurdunun inşaatı hızla devam ediyor. İnşallah yeni eğitim döneminde hizmete girecek. Yatırımlar Sivas’a geldikçe hem Sivas hem de Cumhuriyet Üniversitesi kazanacak” şeklinde konuştu.

Bugün ise:

Gazetemize ulaşan bilgilere göre, AVM yapılması noktasında Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı ile Yurt Park şirketi anlaştığı ve önümüzdeki günlerde vakıf çarşısı yıkılarak bir AVM yapılacağı üniversite kaynaklarınca öne sürülüyor.

Yıkım, inşaat çalışmalarının başlaması için şuanda ticari faaliyetini yürütmeye devam eden köfteci (kirli) Ahmet’in önümüzdeki haftalarda sözleşmesinin bitmesinin beklendiği iddia edilirken, kısa bir süre önce inşa edilen Albatros Kafe’nin AVM sınırları içerisinde yer alıp almayacağı ve AVM projesinin sınırları nereyi kapsayacağı, tam olarak neresi olduğu, hâlihazırda vakıf çarşısında ticari faaliyetini sürdüren esnafın geleceği ise şimdiden merak konusu.

AdminAdmin