Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 29-08-2014 19:20

5. GELENEKSEL SİVAS GÜNLERİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ…

Bu yıl 5.sini düzenlenen Geleneksel Sivas Günleri 29 - 31 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Feshane’de gerçekleşiyor.

5. GELENEKSEL SİVAS GÜNLERİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ…


Sivas Günleri açılış programı, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık ve yardımcıları, Sivas ve İstanbul Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, Kaymakamlar, Akademisyenler, Bürokratlar, Siyasi partileri temsilcileri, Sivaslılar ve Sivas'a gönül vermiş dostların katılımları ile gerçekleştirildi.


Bu yıl 5.sini düzenlenen Geleneksel Sivas Günleri 29 - 31 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Feshane’de gerçekleşiyor.

Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem gazetemize yaptığı açıklamada: “Anadolu'da birlikte yaşama kültürünün en güzel örneği Sivas'ın tüm değerlerinin sazıyla, sözüyle, sanatıyla kutlandığı bir bayram gibi geçen, Sivas Günleri ne yalnız Sivaslılar değil tüm Sivas dostları davetlidir” dedi.


Sivas Günleri açılış programında, açılış konuşmasını yapan Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem, geleneksel olarak düzenlenen Sivas Günlerinin;  İstanbul’da yaşayan binlerce Sivaslıyı bir araya getirdiğini vurgulayarak Sivas Kültürünü yaşatmak ve tanıtmak adına bu organizasyonun önemine dikkat çekti. Sivas Platformu Başkanı Erdem, katılımcılara teşekkür ederek,  etkinliğin 3 gün boyunca süreceğini ifade etti.


Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’da yaptığı konuşmada organizasyonun önemli bir etkinlik olduğunu,  binlerce Sivaslıyı bir arada görmenin kendisini çok mutlu ettiği söyledi.  Aydın, organizasyonun devam etmesini temenni ederek sözlerini noktaladı.


Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkürlerini sunarak  “Sivas ve Sivaslılar adına Cumhuriyet Üniversitesi olarak Sivas’ın gelişimine katkı sağlayacak organizasyonlara destek vermeye devam edeceğiz. Umarım bu organizasyon devam eder. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Protokol konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.


 

 

AdminAdmin