Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 31-08-2014 15:32

REKTÖR VEKİLİ ERKUL “SİVAS 3. KİTAP GÜNLERİ” AÇILIŞINA KATILDI…

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 95'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında ‘3. Sivas Kitap Günleri’ Fuarı, tarihi kent meydanında açıldı.

REKTÖR VEKİLİ ERKUL “SİVAS 3. KİTAP GÜNLERİ” AÇILIŞINA KATILDI…

 

Açılışa, Vali Âlim BARUT, 5. Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin SAĞIR, Rektör Vekili Prof.Dr. AliERKUL, Belediye Başkan Vekili Zekeriya GÜLÜM, Vali Yardımcısı Mustafa AYDIN, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kitap fuarının her geçen yıl büyüdüğünü ve geliştiğini belirten Vali Âlim BARUT; "Biz bu fuarı kitabı sevdirmek, kitapla insan arasındaki ilişkileri daha iyi düzeye çıkarmak ve Sivas'ın kültür hayatına hizmette bulunmak için yaptık. Dolayısıyla Sivaslı kardeşlerimiz buna ne kadar ilgi gösterirlerse, bizde hizmeti iyi ifa etmiş olmanın hazzını duyacağız. Tabi ki insanda bir kitaptır, dünyada bir kitaptır, kitapta bir dünyadır. Bunlar hep iç içe olaylar. İnsanlık tarihinin hiç bir döneminde kitapsız insan yaşamamıştır. Tabletlere yazılmış, yine insan ve kitap vardır. Deriye yazılmış, kitap ve insan vardır. Kağıda yazılmış, kitap ve insan vardır. Günümüzde de dijital ortamda, ilk çağlardaki tabletlerden şimdi, yeni tabletlere geldik ve yine kitap var. Dolayısıyla insan hayatında kitap yadsınamaz. İnsanın kitapla olan beraberliği hiçbir zaman ayrı düşünülmesi mümkün olmayan bir durumdur." dedi.

 

Konuşmaların ardından Vali BARUT ve beraberindekiler Sivas 3. Kitap Günleri Fuarının açılışını gerçekleştirdi.

 

Vali BARUT, açılışın ardından fuar alanındaki stantları gezerek, sergilenen kitapları inceledi. Vali BARUT ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra Buruciye Medresesi'nde Yazar Erdal DEMİRKIRAN'a ait söyleşiyi dinlediler. Son olarak, PTT tarafından hazırlanan "Milli Mücadele Kongresi" Pul Sergisi Açılışı gerçekleştirildi.

 

Sivas Valiliği ve çeşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle Şifaiye Medresesi yanındaki alanda açılan kitap fuarı, 30 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında vatandaşlara hizmet verecek.

AdminAdmin