Sivas
Giriş Tarihi : 29-09-2014 22:55

SİVAS'TA 400 KİŞİLİK GEÇİCİ TEMİZLİK İŞÇİSİ ALIMINA 2 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Sivas’ta Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yarına Program (TYP) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda temizlik işinde çalıştırılmak üzere 400 kişilik kontenjan için kura çekimi yapıldı.

SİVAS'TA 400 KİŞİLİK GEÇİCİ TEMİZLİK İŞÇİSİ ALIMINA 2 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Sivas’ta Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yarına Program (TYP) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda temizlik işinde çalıştırılmak üzere 400 kişilik kontenjan için kura çekimi yapıldı. 400 kişilik işe 2 bin kişi başvurunca izdiham yaşandı. Kurada ismi çıkan bir simitçinin sevinci görülmeye değerdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışacak geçici personeller için kura çekimi yapıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan kura çekimi sırasında başvuru sahipleri salonun küçük olması nedeniyle soğuk havada beklemek zorunda kaldı. Kura için öncelik tanınan grup sayısı yeterli olunca başvuru sahiplerinin bir kısmına boşuna beklememesi istendi.

Noter huzurunda yapılan çekiliş sırasında Çalışma ve İş Kur Müdürü Nurettin Köksal ve Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar da hazır bulundu.

“GEÇİCİ BİR PROJE, KENDİ KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM”

Çalışma ve İş Kur Müdürü Nurettin Köksal, kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada Toplum Yararına Program (TYP)Projesinin İşsizliğin zor olduğu dönemlerde geçici olarak işsiz kalanlara iş imkânı sağlamak üzere gerçekleşen bir çalışma olduğunun altını çizdi. TYP’nin geçici bir proje olduğuna vurgu yaparak başvuru sahiplerinin bunu kalıcı olarak görmemesini isteyen Köksal, “Bu projede 2 defa katılma imkânı var. TYP projesine geçici gözle bakarsanız geleceğiniz için çok daha faydalı olacaktır. Ama burayı kalıcı görürseniz sıkıntıya düşerseniz, kendi kendimizi kandırmayalım.” şeklinde konuştu.

5 GRUBA ÖNCELİK TANINDI

Yasada yapılan değişiklikle TYP projesinde 5 grubun öncelikli olduğuna işaret eden Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Köksal, şöyle devam etti:

“Yasada yapılan değişiklikle çalışacak olan arkadaşları ikiye ayırdık. Tüm bayanlar, 36-65 yaş arası erkekler, Engelliler, Eski hükümlüler, Terörle mücadele yapmış çalışabilecek durumdaki gaziler öncelikli olarak 1. Torbada yer aldı. 2. Torbada ise 19 ile 35 yaş arası erkekler yer alacak. Bizim Sivas’ta çalıştıracağımız kişi sayısı 900 olacak. 1. Torba sayısı bin 450’nin üzerinde olacağı için noterle görüştük ve 2. Torbaya gerek kalmadı. Bu nedenle bütün kuralar 2. Torbadan yapılacak. Kuradan çıkanlar 3 Kasım itibari ile iş başı yapmış olacak.”

“OKULLARDAKİ BÜYÜK BİR EKSİKLİK GİDERİLECEK”

Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar da, İlçelerle birlikte 900 personelin alınacağını belirterek, “7.5 ay boyunca bizlerle beraber çalışacaklar. Okulların büyük eksikliği olan destek hizmetlerini gidermiş olacaklar. Sayı olarak geçen yıla göre yüzde 40’lık bir artışımız var. Kuralar çekildikten sonra adreslerinize yakın okulları belirleyeceğiz.” ifadesini kullandı.

SİMİTÇİ DE KURADA ÇIKTI

Bu arada kura çekimi sırasında salonda bulunan bir simitçi de satış yaptığı sırada ismi okununca büyük sevinç yaşadı.

 

Noter huzurunda yapılan çekiliş sırasında Orhan Kaşıkan isimli simitçi, salonda bulunanlara satış yaptığı sırada kurada ismi okundu. Uzun süreden beri işsiz olan simitçi, isminin kuradan çıktığını duyunca, büyük şaşkınlık yaşadığını anlattı.

AdminAdmin