Teknoloji
Giriş Tarihi : 21-10-2014 13:35

HAİER AKILLI TELEFONLARI TÜRKİYE’DE

Haier akıllı telefonları Türkiye’de...

HAİER AKILLI TELEFONLARI TÜRKİYE’DE

HABER - AYDAN ALKAP

Dünyanın en büyük elektronik firması Haier’in akıllı telefonları Türk tüketicisi ile buluşuyor. Arasta Bilişim’in tek yetkililiğini yapacağı telefonların teknik desteği KVK tarafından verilecek.

Bilişim sektörünün başarılı firmaları arasında yer alan Arasta Bilişim, dünyanın lider teknoloji üreticilerinden Haier’in akıllı telefonlarının Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri’nde satışı konusunda tek yetkililik anlaşması imzaladı.

Haier cep telefonlarının metalik tasarımı,  yüksek çözünürlüklü fotoğraf kalitesi, geniş ekranı ve kullanım kolaylığı ile kısa sürede Türk tüketicisi tarafından çok beğenileceğini belirten Arasta Bilişim CEO’su Mehmet Karakaş “Kurulduğumuz 2010 yılından bu yana dünyanın en ünlü markalarının cep telefonu satışlarını yapıyoruz. O nedenle Türk tüketicisinin telefon tercihini çok iyi analiz edebilen bilgi birikimimiz ve deneyimimiz var. Tüketicinin kaliteli ürünlere ve teknolojiye verdiği değeri bildiğimiz için Haier’in akıllı telefonlarını Türkiye’ye getirmeye karar verdik” dedi.

Türk tüketicisinin Ekim ayında getirdikleri iki model W858 ve W716s ile tanışacağını vurgulayan Karakaş “1 yıl içerisinde Haier’in zengin ürün portföyünden farklı model akıllı telefonlar getirmeye devam edeceğiz. Kasım ayında 7.6 mm ile dünyanın en ince telefonları arasında yer alan W990 ile L901’i satışa sunacağız. Getirdiğimiz modeller yurt çapında 1200 bayimizde satışa sunuluyor. Garanti ve teknik servis konusunda da çok iddialı olduğumuzu söyleyebilirim. Bu konularda sıkıntı yaşanmaması için Haier akıllı telefonlarının servis hizmeti KVK tarafından sağlanacak” şeklinde konuştu.

18 yaşında üniversitede okurken iş hayatına atılan Arasta Bilişim’in CEO’su Mehmet Karakaş, 4 yılda 80 milyon TL’lik ciroya ulaştı. Arasta Bilişim son olarak dünya elektronik devi Haier’in akıllı telefonlarının Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri’nde tek yetkililiğini aldı.

Mehmet Karakaş iş hayatına Eskişehir’de üniversitede okurken bilgisayar satarak başladı. Satışta kazandığı başarı Metro Elektronik’in dikkatini çekince, 2003 yılında İstanbul’a geri dönerek Satınalma Sorumlusu olarak göreve başladı.  Kısa sürede aynı şirket içerisinde Satınalma Müdürlüğü’ne kadar yükseldi. İş hayatı boyunca bilgisayar ve elektronik eşya ithalatı, pazarlaması ve satışı konusundaki uzmanlaşan Karakaş, çocukluğundan beri kurduğu hayalini gerçekleştirdi ve 2010 yılında kendi şirketi Arasta Bilişim’i kurdu.

Arasta Bilişim’i kurduğunda 29 yaşında olan Mehmet Karakaş ilk günlerini şöyle anlatıyor: “Eylül 2010 yılında şirketi kurup, yurtdışından hafıza kartı ve işlemci getirmeye başladım. O dönemde çok genç yaşta iş hayatına atılmanın ve iyi ilişkiler kurmanın avantajını yaşadım. Sektörü iyi tanıyordum. Yurtdışından ihtiyaç duyulan ürünleri ithal edip, piyasaya vermeye başladım. İlk 4 ayda büyük elektronik marketlerle çalışmaya başlamış ve cirom 1,5 milyon TL’ye ulaşmıştı. Artık çevreme de bu işi yapabileceğimi kanıtlamıştım.”

Başarının sırrı

Ürün çeşidini geliştiren Arasta Bilişim’in büyümesi hızla devam eder. Ürün tedarikinde iç pazar yanında Uzakdoğu, Dubai, Almanya, Hollanda, Amerika ve Kanada başta olmak üzere 12 ülke ile çalışmaya başlar. Cep telefonu, tablet, bilgisayar, başta olmak üzere ürün çeşidi 2000’e ulaşır.  Türkiye çapında büyük elektronik marketler ile 1200 dağıtım noktasında ithalatını yaptığı HP’denSamsung’a, Apple’danAsus’a kadar birçok markanın ürünleri satılır. 2013 yılında cirosu 37 milyon TL olan Arasta Bilişim’in, 2014 yılı sonunda hedeflediği ciro 80 milyon TL’ye ulaşır.

İş hayatında akılcı hedeflerin önemli olduğuna dikkat çeken Mehmet Karakaş başarısının sırrını ise şöyle özetler: “Şirketi kurduğumda tek çalışan bendim. Kendime iyi bir yol haritası çizmiştim. Tüm riskleri hesaplayıp, işi şansa bırakmadım. Güvenmediğim ürünü asla satmadım. Çok çalıştım ama güçlü ve ortak hedeflere inanan bir ekiple güçlenebileceğime hep inandım. Zaman içinde iyi bir ekip oluşturdum. Arasta Bilişim’de şu an hepsi kendi alanlarında çok iyi 38 kişi çalışıyor.”

Haier’in tek yetkilisi

Arasta Bilişim, 29 milyar dolar cirosu ile dünyanın en büyük elektronik devleri arasında bulunan Haier’in akıllı telefonlarının Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri’nde tek yetkililiğini aldı. Haier cep telefonlarınınmetalik tasarımı,  yüksek çözünürlüklü fotoğraf kalitesi, geniş ekranı ve kullanım kolaylığı ile kısa sürede Türk tüketicisi tarafından çok beğenileceğini belirten Mehmet Karakaş “Kurulduğumuz yıldan bu yana dünyanın en ünlü markalarının cep telefonu satışlarını yapıyoruz. O nedenle Türk tüketicisinin telefon tercihini çok iyi analiz edebilen bilgi birikimimiz ve deneyimimiz var. Tüketicinin kaliteli ürünlere ve teknolojiye verdiği değeri bildiğimiz için Haier’in akıllı telefonlarını Türkiye’ye getirmeye karar verdik. Haier cep telefonları için toplam 17 milyon USD’lik bir yatırım yaptık.  Garanti ve teknik servis hizmeti konusundaKVK ile anlaştık. Ekim ayında satışına başlayacağımız Haier’in, Arasta Bilişim için lokomotif bir marka olacağına inanıyoruz” dedi.

Profesyonel tiyatrocu

Lise döneminde tiyatroya merak saran Mehmet Karakaş yoğun temposuna rağmen bu tutkusundan asla vazgeçmiyor. Eğitim hayatı boyunca okul piyeslerinde görev alır, daha sonra profesyonel tiyatro gruplarıyla sahneye çıkar.  Oyunculuk kadar senaryo çalışmaları ile de ilgilenir. Son 4 yıldır Açıkça Tiyatro grubunda yer alan Karakaş, tiyatro tutkusunun iş hayatına katkısı konusunda şunları söyledi: “Tiyatronun sosyal ilişki ve iletişim kurma konularında inanılmaz bir katkısı var. Kendini ve başkalarını anlama, empati kurma, konuşma, beden dilini doğru kullanma, estetik duyguların ve düş gücünün geliştirmesi gibi oyunculuk sayesinde kazanılan becerilerin tamamı aynı zamanda iş hayatında da ihtiyacımız olan beceriler… Sanatla uğraşmanın, iş hayatının yüklediği stres, yorgunluk gibi tüm olumsuz duyguları yok eden manevi hazzı da unutmamak gerekiyor.”

AdminAdmin