Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-10-2014 20:51

SİVAS’TA MERS VİRÜSÜNDEN ŞÜPHELENİLEN HASTA C.Ü.'YE SEVK EDİLDİ

83 yaşındaki hasta, Sivas Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Buradan Numune Hastanesi'ne sevk edilen C.G., acil servise yapılan muayenesinde Mers virüsü şüphesiyle Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Hastanesi'ne sevk edildi.

SİVAS’TA MERS VİRÜSÜNDEN ŞÜPHELENİLEN HASTA C.Ü.'YE SEVK EDİLDİ

 

 Hac dönüşü rahatsızlanan 83 yaşındaki hasta, Sivas Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Buradan Numune Hastanesi'ne sevk edilen C.G., acil servise yapılan muayenesinde Mers virüsü şüphesiyle Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Hastanesi'ne sevk edildi. Hastadan alınan kan örneği Ankara Hıfzısıhha Merkezi'ne gönderildi.

 

Öğleden sonra Devlet Hastanesi'nden gelen C.G.(83) isimli hastanın Numune Hastanesi acil servisinde yapılan tahlillerinde 'Mers Korona' virüsüne yakalandığından şüphelenildi. Hacdan yeni dönen hasta, Cumhuriyet Üniversitesi'ne sevk edildi.

 

KAN ÖRNEKLERİ ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Hastayı muayene eden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Merdan Mustafa Özcan ise hastanın öğleden sonra acil servise gelmesiyle birlikte gerekli hazırlıkları yaparak, koruyucu önlemler aldıklarını ve hastayı muayene ettiklerini anlattı.

 

Hac dönüşü gelen hastanın 39 derece ateşle acile geldiğini aktaran Özcan, şöyle devam etti: "Hastamız karın ağrısı ve ishalden şikâyetçiydi. Bir haftadır da öksürüğü vardı. Tahlilleri yapıldıktan sonra Mers Korona virüsünden şüphelendik. Boğaz arkasından alınan örneğin Sağlık Müdürlüğü Ankara Hıfzısıhha Müdürlüğüne Mers Korona virüsünün ileri tanısıyla ilgili olarak gerekli tetkiklerin yapılması için gönderildi. Daha sonra hastanede izole odamız ve gerekli şartlar uygun olmadığından hastayı Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'ne sevk ettik."

AdminAdmin