Sivas
Giriş Tarihi : 22-10-2014 21:07

"YENİ NESİL YÜK VAGONU" TANITILD

Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ) ve bir firma tarafından üretilen "Yeni Nesil Yük Vagonu" tanıtıldı. Programa Vali Yardımcısı Mustafa AYDIN, İl Emniyet Müdürü Turgay ÇALIŞKAN, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin AKŞİT ve TÜDEMSAŞ çalışanları katıldı.

       Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde sergilenen yük vagonunu Vali Âlim BARUT ve diğer protokol üyeleri inceledi. Vali BARUT daha sonra yük vagonu hakkında TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray KOÇARSLAN'dan ve firma yetkilisinden bilgi aldı.

 

        ‘Yeni Nesil Yük Vagonu’nun, demiryolu yük taşımacılığında önemli bir yer edineceğini ifade eden Vali BARUT: "Kamu, özel sektör iş birliğinin en güzel örneklerinden biriyle karşı karşıyayız. Ekonomik anlamda kendini kısa sürede amorti eden bir eser. Demiryolları tekrar eski haline, Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki gibi girecek şekilde önem kazanmıştır. Geleceğe hazırlanma açısından bu şekildeki imalatlara, gerek yük ve gerekse yolcu vagonu imalatlarına hazırlıklı olmamız gerekiyor. Sadece yük taşımacılığında değil, yolcu taşımacılığında da önümüzdeki yıllar, önemli yıllar. İşte bunlardan bir tanesi de çalışmaları devam eden hızlı tren. Hızlı tren sayesinde Sivas'tan Ankara ve İstanbul'a ulaşım daha kolay hale gelecek. Hızlı trenin neredeyse uçakla yarışacak hale geleceğini düşünüyorum. Dolayısıyla buna hazırlıklı olmamız lazım."

 

        Demiryollarının Sivas açısından önemli bir yeri olduğuna dikkati çeken Vali Âlim BARUT: "Biz de bu öneme paralel olarak 2. Organize Sanayi Bölgemizin demiryolu işletmeciliğini destekleyen sanayi bölgesi olmasını istiyoruz." dedi.

 

 

        TÜDEMSAŞ Genel Müdürü KOÇARSLAN da ‘Yeni Nesil Yük Vagonu’nun çizimlerine 8 ay önce başlandığını belirterek, "Aksilik olmazsa Kasım ayında Adapazarı'nda TCDD'ye bağlı fabrikalarda birtakım testler yapıldıktan sonra Çek Cumhuriyeti'ne gidecek ve vagonun dinamik ve statik testleri yapılacak. Aralık ayının ikinci haftasında seri üretime geçmeyi planlıyoruz." dedi. Konuşmaların ardından Vali Âlim BARUT, protokol üyeleri ve TÜDEMSAŞ çalışanları hatıra fotoğrafı çektirdi.

AdminAdmin