Sivas
Giriş Tarihi : 24-10-2014 22:37

ULAŞ'TA YETİŞTİRİCİLERE KOÇ DAĞITILDI

Sivas'ın Ulaş ilçesinde yetiştiricilere koç dağıtıldı.

ULAŞ'TA YETİŞTİRİCİLERE KOÇ DAĞITILDI

Sivas Damızlık Koyun Keçi Yetişiricileri Birliği ve İl GıdaTarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yürüttüğü çalışma kapsamında Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğüne ait arazideki Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin ağıllarının önünde düzenlenen törende yetiştiricilere toplam 433 koç teslim edildi.

Bu kapsamda, Şarkışla, Gemerek, Altınyayla, Gürün, Kangal, Ulaş ve Yıldızeli'nden gelen küçükbaş hayvan yetiştiricileri koçlarını aldı.

Burada konuşan Sivas Valisi Alim Barut, törene katılmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Barut, son yıllarda özellikle küçükbaş hayvan sayısında azalma olduğunu belirterek, bunun arttırılacağını kaydetti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan da Sivas'ın koyun yetiştiriciliği için uygun olduğunu ifade ederek, "Damızlık merkezi olma yolunda ilerliyoruz" dedi.

Sivas Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Etem Doğan ise koyun yetiştiriciliği için Selçuk, Erciyes ve Cumhuriyet Üniversiteleri ile yürüttükleri projelere dikkati çekti.

Törene Sivas Vali Yardımcı Mehmet Şerif Olçaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü, Ulaş Kaymakam Vekili Yusuf Cankatar ve Ulaş Belediye Başkanı İsrafil Göçgün katıldı.

AdminAdmin