Sivas
Giriş Tarihi : 27-10-2014 21:25

HER CANLININ YAŞAMA HAKKI VARDIR…

İnsanların hayvanlara karşı bakış açısını değiştirmek amacıyla gönüllüler tarafından, Sivas Belediyesi’nden 2008 yılından bu yana faaliyette olan Hayvan Barınağı’na bir gezi düzenlendi. Geziye Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun da katıldı.

HER CANLININ YAŞAMA HAKKI VARDIR…
Hayvan Hakları Gönüllüsü Nazlı Ayşe Büyükyazı öncülüğünde düzenlenen geziye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Geziye katılanlar hayvanlarla yakından ilgilendi. Yanlarında getirdikleri yiyecekleri hayvanlara dağıtan gönüllüler hafta sonunda farklı bir gün yaşadı.



Gezide Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun Hayvan Barınağı ve barınakta bulunan alanlar hakkında bilgi verdi.

Düzenlenen gezi hakkında açıklama yapan Gönüllü Nazlı Ayşe Büyükyazıt, “Bu hayvanların burada bulunma sebebi bizim korkularımız ve yaşam alanımızı paylaşmamamızdan dolayıdır. Amacımız, mademki bu hayvanlar burada yaşamak zorunda, o hâlde onlara daha güzel bir yaşam alanı oluşturmaktır. Bu konuda bana destek olan herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.



Başkan Yardımcısı Uzun da, “Sivas Belediyesi olarak hayvanlarımızın yaşadığı sıkıntının farkındayız, bu amaçla böyle bir barınağı tesis ederek hayvanlarımızın sağlıklı ve bakım içerisinde yaşamalarına çaba harcadık.  Belediye Başkanımız Sami Aydın'ın hayvanların daha sağlıklı ve doğal ortamda yaşaması için orman içlerinde bir hayvan barınağı yapma projesi var. Bu çalışma gerçekleştiğinde bu alandaki hayvanlar, doğal yaşam alanlarında daha rahat bir yaşama kavuşmuş olacak” diyerek bu geziye katılanlara teşekkür etti.

Son olarak söz alan Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ise; “Bu tür merkezlerin geçici olduğuna vurgu yaparak, siz hayvan hakları konusunda duyarlı gençlersiniz ama söz sahibi olmanız için yerel hayvan gönüllüsü olmalısınız, ilimizde yerel hayvan gönüllüsü maalesef yok. İçinizden bir grup oluşturarak yerel hayvan gönüllüsü eğitimi alabilir ve Orman Su Bakanlığına bağlı şube müdürlüğümüzden alacağınız belge ile Valilik ve Belediye ile daha rahat irtibat kurar ve hayvanlar için bir çalışma yapabilirsiniz” dedi.



Konuşmaların ardından gönüllüler, hayvan barınağındaki hayvanlara yemek dağıttı.

AdminAdmin