Spor
Giriş Tarihi : 29-10-2014 21:38

SİVAS'TA CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Sivas'ta, Cumhuriyet'in kuruluşunun 91. yıl dönümü sebebiyle düzenlenen yürüyüş yoğun ilgi gördü.

SİVAS'TA CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ


 Sivas'ta, Cumhuriyet'in kuruluşunun 91. yıl dönümü sebebiyle düzenlenen yürüyüş yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerden bayrak sallayarak yürüyüşe destek verdi. Yürüyüşte Karaman’da yaşanan maden kazasıyla ilgili taşınan pankart dikkat çekti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Cumhuriyet Kadınlar Derneği ile diğer sivil toplum kuruluşlarının organizesinde düzenlenen fener alayında vatandaşlar bir araya geldi. Dört İşletme kavşağında başlayan ve İstasyon Caddesi boyunca devam eden yürüyüşte dev Türk bayrakları taşınırken sloganlar atıldı, marşlar söylendi. Yürüyüşü evlerinin balkonundan izleyen vatandaşlar alkışlarla bayrak sallayarak destek verdi.

 

MADEN KAZASIYLA İLGİLİ PANKART TAŞINDI

Yürüyüşe Cumhuriyet Kadınlar Derneği, Atatürkçü düşünce Derneği ile Cumhuriyet Halk Partisi tam kadro katıldı. Kortejde Karaman’da yaşanan maden kazasıyla ilgili taşınan pankart dikkat çekti. 'Gün kömürden daha Karaman' yazılı pankart yürüyüşün en dikkat çeken tarafı oldu.

YÜRÜYÜŞ İÇİN KADINLAR BANDOSU KURULDU

Korteje ritimleriyle eşlik eden kadınlar bandosu da dikkat çekti. Cumhuriyet yürüyüşü için özel olarak kurulan kadınlar bandosu 3 günlük bir çalışmayla yürüyüşe hazırlandı. Cumhuriyet Kadınlar Derneği üyelerinden oluşan bando, vatandaşların ilgi odağı oldu. Bando, acemi olsalar da çaldıkları marşlarla yürüyüşe renk kattı.

Yürüyüş, Atatürk’e 108 gün ev sahipliği yapan Kongre Müzesi yanında bulunan Atatürk anıtında son buldu. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra kalabalık grup, Atatürk’ün gençliğe hitabesini okudu.

HEM HÜZÜN HEM DE SEVİNÇ YAŞIYORUZ

Tören sonrası açıklamalarda bulunan TBMM İdare Amiri ve CHP milletvekili Malik Ecder Özdemir, maden kazasına atıf yaparak şunları söyledi:

“Karmaşık duygular içerisindeyiz. Aslında bugün Türkiye’de. Bir taraftan sevinci bir taraftan acıyı. Hem ülkemizin hem Cumhuriyetimizin geleceğine yönelik, endişeleri hep bir arada yaşıyoruz. Daha Soma’da 301 işçimizi kaybetmemizin üzerinden çok fazla bir süre geçmeden hala bu saatlerde maden işçimizi göçük altında olduğu bilincindeyiz ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Bir taraftan da uzunca bir süreden bu tarafa içeriden ve dışarıdan her türlü engellemelere rağmen Cumhuriyetin temel değerleriyle oynanan ve temel değerlerinin göz ardı edilmeye çalışıldığı sürece rağmen gerçekten büyük bir coşku içerisinde Cumhuriyetimizin 91. yılını kutluyoruz.”

Özdemir, Cumhuriyet'in önemini vurgulayarak, “Yakın coğrafyamızda adeta Ortadoğu kan gölüne dönmüşken eğer biz bu ülkede Türk’ü, Kürd’ü Laz’ı, Çerkez’i, yaşlısı ve genciyle birlikte bir arada yaşayabiliyorsak bunu Cumhuriyete, Cumhuriyeti kuranlara ve Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğunu algılamış ve bunu haykırıyor durumdadır.” ifadesini kullandı.

AdminAdmin