Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 29-10-2014 22:32

YILMAZ, AK PARTİ İL DANIŞMA MECLİS TOPLANTISINA KATILDI

AK Parti Sivas il teşkilatının ekim ayı il danışma meclis toplantısı yapıldı.

YILMAZ, AK PARTİ İL DANIŞMA MECLİS TOPLANTISINA KATILDI

 

AK Parti İl Başkanlığı Ekim Ayı Danışma Meclisi toplantısına katılarak konferans veren, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Prof.Dr.Yasin Aktay'ın sunumuna, Belediye Başkanı Sami Aydın, Milletvekili Ali Turan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz,  AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve diğer parti yöneticileri ile bazı öğretim üyeleri ve  davetliler katıldı.

 

Yasin Aktay’ın konuşması sırasında elektrikler kesilince salon birden karanlığa gömüldü. Aktay konuşmasında IŞİD sanki dünyanın bir numaralı terör örgütüymüş gibi ülkelerin IŞİD’e karşı koalisyon oluşturduğunu söylerken kendilerinin de tedbir alma taraftarı olduğunu ancak arada fark bulunduğunu ifade etti.

 

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yasin Aktay, hükümeti devraldıklarında ki durumu ile şimdikini kıyasladı ve “Türkiye Cumhuriyetini bu süre içerisinde şu ana kadar üç dört katına çıkarmış durumdayız." dedi. 12 yıllık AK Parti iktidarında cumhuriyeti, manasına kavuşturduklarını savunan Aktay, “Bugün halka hizmetli olan ve kadim olan bir devlet var” ifadelerini kullandı.

 

“ARAP BAHARINA NEDEN OLAN TÜRKİYE’NİN YÜKSELİŞİ”

Türkiye’nin bu yükselişinin Arap Baharının başlamasına yol açtığını ifade eden Yasin Aktay, Ortadoğu'da ki bütün ülkelerin Türkiye’nin gelişmesini örnek aldığını belirtti. “Ortadoğu'da ki bütün ülkeler Türkiye olmaya öykündüler” sözlerini kullanan, Aktay Arap Baharında ki sürecin gizli bir ele karşı işlediğini öne sürdü. Aktay, tüm yaşanan bu gelişmelerin bir ayağının da, geçen yılda yaşanan Gezi Parkı olaylarına bağladı.

 

Yasin Aktay gündemden düşmeyen IŞİD terör örgütü ile ilgili de konuştu. “IŞİD terör örgütüyse, terör örgütüdür eyvallah” diyen Atay, “Ama sanki dünyanın bir numaralı tehdidiymiş gibi hepsi birden bir koalisyon kurdular ve ona karşı organize oldular. Evet, Türkiye'ye onu tehdit olarak görüyor. Türkiye'de o tehdide karşı alınması gereken her çeşit tedbiri alma taraftarı ama, bu tedbir anlayışımızda ciddi bir fark var tabi ki, IŞİD Suriye de üç buçuk yıldır var.” ifadesini kullandı.

 

AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin’in konuşmasında da elektrikler kesildi. Elektriklerin kesilmesiyle bölünen program daha sonra kaldığı yerden devam etti.

Toplantı sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Prof.Dr.Yasin Aktay katılımcılar ile fotoğraf çekildi ve Kültür ve Bilim Merkezi olarak kullanılan eski Madımak otelini gezdi, incelemelerde bulundu.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz’ın AK Parti Sivas il teşkilatının ekim ayı il danışma meclis toplantısına katılmasının duyulmasının ardında Facebook gibi bazı sosyal paylaşım sitelerinde konu gündeme taşınmıştır.

İŞTE SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNDE YERALAN BİR ÖRNEK: 


AdminAdmin