Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 30-10-2014 16:55

KOCACIK, SİVAS’TA YAPILAN ORAN KALKINMA AJANSI TOPLANTISINA KATILDI

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Ekim ayı Yönetim Kurulu Sivas'ta toplandı.

KOCACIK, SİVAS’TA YAPILAN ORAN KALKINMA AJANSI TOPLANTISINA KATILDI

 

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Ekim ayı Yönetim Kurulu Sivas'ta toplandı. Toplantı, Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Yazıcı başkanlığında Sivas Valiliği Ahmet Muammer Bey Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Yazıcı toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın tüm alanlarda bölge kalkınmasını hedefleyen çalışmalara devam ettiğini kaydetti. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında geçtiğimiz dönemde bölge illeri için yatırım rehberleri hazırlandığını ve 'TR72 Bölge Alt Çalışması’ tamamlanarak ilgili paydaşların istifadesine sunulduğunun anlatan Vali Yazıcı, “Ajans tarafından 'Yenilik Stratejisi', 'Enerji Verimliliği' ve 'Ulaşım ve Lojistik' alanında başlatılan çalışmalar devam etmektedir.” dedi.

 

Ajans tarafından yürütülmekte olan Mali destek programları kapsamında hali hazırda 82 projenin uygulama süreci devam ettiğini aktaran Vali Abdulkadir Yazıcı şöyle devam etti: “Söz konusu projelere yönelik olarak ihale faaliyetleri, kontrol ve izleme çalışmaları, raporlamalar ve ödeme işlemleri ajans uzmanları tarafından eksiksiz olarak gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz dönemden devam eden programlarla birlikte 2015 yılı Mali destek programları için de çalışmalar başlatılmış olup, programlara ilişkin detay bilgiler Yönetim Kurulu ve Kalkınma Bakanlığı’nın onayı müteakip kamuoyuna duyurulacaktır. Ayrıca Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların istifade edebileceği Doğrudan Faaliyet ve Teknik Destek programlarına başvurular devam etmekte olup, söz konusu programlarla ilgili detaylar Ajans web sitesinde paylaşılmaktadır.”

Ajans Sivas Yatırım Destek Ofisinin bu ay itibariyle yeni binasına kavuştuğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Mülkiyeti daha önce ajans tarafından alınmış olan Hubiyar Korucu Konağı’nda bir süredir devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanmış ve binada ajans hizmetleri sunulmaya başlamıştır. Binamızın resmi açılışının önümüzdeki günlerde Ajans Yönetim Kurulu üyelerimizin de katılımıyla gerçekleşmesi planlanmaktadır.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından yönetim kurulu toplantısı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya; Vali Âlim Barut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık ile Ajans Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı katıldı.

AdminAdmin