Sivas
Giriş Tarihi : 02-11-2014 00:05

SİVAS’IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK…

Sivas'ın gelişimi için yoğun mesai harcayan Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas'a çağ atlatacak projelerin hayata geçmesi için başta Esentepe Mahallesi olmak üzere, Eski Sanayi, Alibaba ve şehrin farklı bölgelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi.

SİVAS’IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK…


Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşaviri Adnan Tan'ı makamında ağırlayan Başkan Aydın ve Başkan Yardımcıları Naci Süha, Muaz Uzun ile ilgili birim müdürleri yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi.





Yapılması planlanan çalışmaları İmar Planı’nı ayrıntılı olarak inceleyen heyet daha sonra dönüşüm planlanan alanları yerinde incelemelerde bulundu. İlk olarak Esentepe Mahallesi’nde incelemelerde bulunan heyet daha sonra Eski Sanayi ve Aksu Parkı’nı gezme fırsatı buldu. Gezilerde heyete Başkan Yardımcıları Naci Süha ve Muaz Uzun eşlik etti.





Konu hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Aydın, “Kentsel dönüşüm çalışmalarımız hakkında birtakım değerlendirmede bulunduk, Başta Sayın Bakanımız olmak üzere Genel Müdürümüze ve tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Şu an süreç çok verimli ilerliyor. 14 Kasım'da Bakanlığımızla birlikte yürüttüğümüz Şehir Kimliği Çalıştayı’na Bakanımız İdris Güllüce de katılacak, Hem çalıştayı hem de bu konuyu birlikte değerlendirerek süreci resmî olarak başlatmayı hedefliyoruz. Genel Müdürümüze ve Sivas ile ilgili her konuda bize destek olan Bakanlık Müşavirimiz Adnan Tan Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.



Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen de, “Sayın Başkanımız seçimden hemen sonra bizi ziyaret eden ilk Belediye Başkanlarımızdan biri. Sivas'ın bir an önce dönüşüme girmesi için duyarlı davrandılar. Sivas'taki dönüşüm alanları ile ilgili bize birçok seçenek sundular, bu işin son noktasını da koymak üzereyiz, belirlenmiş stratejiler var. Bu çalışmalarından dolayı Sayın Başkanımıza Sivaslılar adına teşekkür ediyorum. Çünkü bu projeler Sivas'a katkı sağlayacak Vizyon projeler olacak. Biz de Bakanlık olarak bu projelere destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Sivas tarihî ve tabiat varlıkları açısından bu dönüşümü hak eden, gelişmekte olan bir il ve bu, Başkan Aydın'ın girişimleri ile gerçekleşecek” ifadesini kullandı.
AdminAdmin