DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

ALİ İSMAİL KORKMAZ...

Bir süre yoktum.

Her şey den biraz isteyerek, biraz da mecburen uzak kalmıştım.

Döndüğümde gündemi nasıl toparlarım diye düşünüyordum ki ülkemin her daim çözülmeyen sorunları ve aynı anda beş ayrı gündemi bir arada yaşayarak bir gün öncesini tarihin tozlu raflarına gönderme becerisine sahip bir ülke olduğu gerçeği tekrardan gözüme baskın bir şekilde sokuldu.

Mesela  mecliste ki arbedede aldığı darbenin hesabını soracak aşiretinden bahseden milletvekilimiz ile genel başkanının  halka kendilerini nasıl yanlış tanıtılıp hakaret edildiklerini ve sokağa dökülen insanların ne olduğunu anlatışını yazabilirdim.

Ya da TMMOB ne yapılan tırpanı, fermuarlaşan Gezi Parkını, Mısırdaki darbenin bizimkileri neden bu kadar ayağa kaldırdığı ve kendi ülkemizde bunca şey varken neden haberlerde ilk sırayı aldığı en sonunda Mısırdan bile bu konuda uyarı geldiğini, bitmek tükenmek bilmeyen kadına şiddet ve taciz tecavüz olaylarının boğuntusunu  derken Ramazan yine ruhlarmıza ilaç gibi geldi, biraz huzur biraz güzellikler,  biz gelenekselciler ile tertemiz yeni neslin yeryüzü iftarlarıyla ruhlarımızı dinlendirip yaralarımızı saracaktık ki yine olmadı…Olamadı…

Gencecik bir fidanın daha gitmesiyle biz hiç tanımayanların bile boğazları düğüm düğüm, gözleri nemli, içleri öfke ile doldu...

Bir süredir umut ve kaybetme korkusu arasında gidip gelen ailesinin umutla, Ali İsmail Korkmaz’ın da hayatla son bağı koptu…

19 yaşındaymış…

İki yıl once Anıtkabir’i ziyaret etmiş, nasıl mutlu ve gururlu…O zamanlar sakalı bıyığı da yok, çocukluğu bariz…Ama o zamanlarda şimdiki gibi dik ve yüzünde yaşından büyük, hayatı ciddiye alan ve değerleri olan insanlara ait bir ağrbaşlılık…Ve iki yıl sonra hayata gözlerini yum(durtul)madan once tüm o ağırbaşlılığına rağmen hala altta o muzip, utangaç çocuk gözler...

19 yaş…

Daha gelişimlerini bile tamamlamadıkları bir yaş…

O gelişimini bile tamamlamamış kemiklerini kırdıkları söyleniyor…Sopalarla ve bir ifadeye göre de bazılarncada copla!..

Sivil yada polis, her ikisininde çok ciddi araştırılıp bulunup adalete teslim edilmeleri ve bu cüreti nereden buldukları sorulmas lazım gelirken “Baba” figürü olup halkını kollayıp koruması, teselli etmesi gereken devletin yetkililerinden bir başsağlığı acıyı paylaşma gelmediği gibi Eskişehir valisi olayı çözüp” Kesinlikle polis değil eylemciler birbirini yaraladı” diyebilecek kadar da ileri gidebiliyor ama ne hikmetse olaya dair mobesa kayıtlarının, görüntülerin bulunduğu harddisk zarar görüyor ve iş yerlerinin kameralarındanda  herhangi bir görüntü çıkmıyor.

Sayın vali, ortada sizin bile şu an emin olmanızı sağlayabilecek bir kanıt yokken nasıl ve neye dayanarak bu kadar net bir ifadeyi bu kadar rahat kullanabiliyorsunuz?

Geçtim kanıtı, her şeyden önce orada bir genç, bir hayat bir evlat gitmiş!

Vicdanınızı susturan, hükümeti, yani sizleri protesto ederken hayatını kaybetmiş olması mı?

Görüşler, düşünceler farklı olsada biz vicdanları tek sanırdık, yanıldık mı?

Msır, Gazze,Suriye ve Beşiktaşta saldırya uğradığı idda edilen türbanlı bayan için vicdanlar sonuna kadar seferber edilirken  vicdanlarınızıda mı %50 diye böldünüz?

Mısırda iç savaştan korkup, Suriyedekini kınıyorsunuz, tamam bunlara bizde katılıyoruz ama içerde bunları körüklerken şu mübarek Ramazan ayında hangi abdestle arınır, hangi tövbeyle affolunursunuz?

Korkmaz ailesi Ramazanı “Kadir gecesi, Arife “diye tamamlayıp bayrama ulaşamayacak.

Onlar 7’si 40’ ı diyecek, ve başsağlıklarını kabul edecekler.

Yıllardır besleyip büyütüp, üniversiteyide kazandı çok şükür artık mürvetlerini göreceğiz dedikleri evlatlarını kaybettiler.

Ali’ninse hayallerini,umutlarını, vardıysa açıldığı yada gizliden sevdiği birisi olup olmadğını da bilmiyoruz ve hiç bilemeyeceğiz de bundan sonra.

Bir tek hayalini biliyoruz bu ülkenin insanının hak ettiği gibi insanca saygın,  onurlu ve özgür yaşaması…

O bu uğurda canından, hayallerinden, aileside evlatlarndan oldu.

Sizlerin bu konuda vicdanlarınzın işlemediğini görüyoruz, başta ailesi olmak üzere herkes için çok yıkıcı olsada bu, elinizden, pardon vicdannızdan daha fazlasının gelemediğini görüyoruz. Vicdanlarınıza bir şey diyemeyiz ama hukuki olarak bu olayın arkasını halkın bırakmayacağını bilmelisiniz.

Sözün bittiği yerler, zamanlar vardır…Bu gün Korkmaz  ailesi ve yakınları için onlardan biriydi.

Allah bir daha kimseye böyle acı yaşatmasın, başta ailesine sevdiklerine ve tüm geride kalanlara sabır diliyor, ulusça başımız sağolsun diyorum.

Mekanın cennet olsun küçük,olgun, genç  adam…

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA