Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-10-2020 03:50

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE TAŞLAR YERİNE OTURUYOR!

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı'na bağlı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü'ndeki görevinden istifa eden Prof. Dr. Hilmi Ataseven tekrar kadrosunun bulunduğu Sivas Cumhuriyet Üniversitesine Tıptan sorumlu Rektör yardımcılığı görevine getirildi.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE TAŞLAR YERİNE OTURUYOR!


Prof. Dr. Hilmi Ataseven’nın tıptan sorumlu rektör yardımcılığına atanmasından sonra geçmiş dönem bu görevde bulunan Prof.Dr. Ahmet Alim’in ise Tıp Fakültesi mezunu olmayışı ve şimdilik eski Tıp Fakültesi dekanlığı görevinde bulunan YÖK’e ve adli mercilere hak arayışında bulunduğu bilinen Prof.Dr. İlhan Çetin’in durumunun belirsizliğinin devam etmesi nedeniyle atama yapılamıyor.

Diğer taraftan Genel Sekreter yardımcılığı görevine ise şuanda kadrosu Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde öğretim elemanı olarak bulunan ve Sivas Belediyesinde eski Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliğine göre çalışan ve bu Yönetmeliğin 29 Şubat 2020 tarihinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi gazetesinin yayımlanmasıyla ne hikmet ise üniversiteye bir türlü geri dönmeyen, çağrılmayan ve YÖK mevzuatına uygun veya hangi başka yönetmeliğe, maddeye göre görevlendirilmeye devam etmesine bir anlam verilemeyen Sivas Belediyesinde hukuksuz olarak Özel Kalem Müdürü olarak görev yapmaya devam ettiği ifade edilen Emrah Davut Irmak ise yaş haddinden emekliliğine kısa bir süresi bulunan Sami Bozpolat’ın yerine üniversiteye Genel Sekreter Yardımcısı olacağı, sessiz sedasız geriye dönmesi ve sonrasında makamsız kalmaması, her türlü yaptırıma devam edebilmesi için böyle bir kılıf hazırlandığı edinilen duyumlar arasında.

Gazetemiz kadroları tarafından Emrah Davut Irmak’a bu konun doğruluğu sorulduğunda Irmak’ın sessiz kalarak konuyu doğruladığı anlaşılmıştır.

AdminAdmin