Spor
Giriş Tarihi : 13-08-2021 03:09

Sivasspor play-off turuna yükseldi

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Sivasspor, ilk maçta 2-1 mağlup ettiği Gürcistan ekibi Dinamo Batumi ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla Play-Off turuna yükselen Yiğidolar, Danimarka ekibi Kopenhag ile eşleşti.

Sivasspor play-off turuna yükseldi

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Gürcistan temsilcisi Dinamo Batum'la 1-1 berabere kalan ve adını play-off turuna yazdıran Demir Grup Sivasspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rıza Çalımbay, maçın düşündükleri gibi zorlu geçtiğini kaydetti.

İlk maçtan rakip takımı çok iyi bildiklerini aktaran Çalımbay, "Dinamo Batum, özellikle deplasmanda çok iyi oynayan, çok iyi kontratak yapan etkili sonuçlar alan bir takım. Öyle de oldu. Biz girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik veya şanssızlıklar yaşadık. Gol yedik ama golden sonra kesinlikle oyunu bırakmadık." dedi.

Golü yedikten sonra tamamen oyuna hakim olduklarını, her yerden ataklar yaparak iyi pozisyonlar yakaladıklarını aktaran Çalimbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyundan kopmadığımız ve mağlubiyeti kabullenmediğimiz için sistemimizi değiştirerek ataklara devam ettik. Sonradan oyuna katılan arkadaşlarımız çok etkili oldu. Gerçekten maçı kazandıran arkadaşlar oldular. İlk 11'de olan arkadaşlar kadar kulübede olan arkadaşlar da çok çok önemli. İstekli şekilde maça girdiklerinde kazandırır ama isteksiz şekilde maça girdiklerinde kaybettirirler. Güzel bir galibiyet aldık. Taraftarlarımız, futbolcularımız ve biz hakikaten bütünleştik. Hem onların desteği hem de arkadaşlarımızın mücadelesi birleşince, galibiyet geldi. Bunu taraftarımıza armağan ediyoruz."
Artık bu maçı unuttuklarını ve önemli bir lig maçına çıkacaklarını dile getiren Çalımbay, "Lige iyi başlamamız gerekiyor. Oynadığımız Dinamo Batum maçı kadar lige hazır değiliz. Şöyle hazır değiliz, biz hazırlık dönemimizi erken açtık. Hazırlık maçlarını fazla yapmadık. Batum takımı şu ana kadar ligde 22 maç oynadı. Konyaspor 3 hazırlık maçı oynadı. Sıkıntı yaşayabiliriz ama sakat arkadaşlarımız dönerse, lige çok iyi şekilde başlarız.
" ifadelerini kullandı.

HATIRA POZU VERİLDİ

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Ön eleme turu rövanş maçında DG Sivasspor, sahasında Dinamo Batumi ile 1-1 berabere kaldı ve avantajlı olarak bir üst tura çıktı. Kırmızı-beyazlı takım maç sonu soyunma odasında hatıra pozu verdi.

Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanan maçta Sivasspor’a turu getiren tek golü 109’da Jorge Felix attı. Zorlu Konyaspor maçı öncesi moral bulan Yiğidolar, müsabaka sonunda büyük sevinç yaşadı. Sivassporlu futbolcular, Dinamo Batumi maçının ardından soyunma odasında hatıra pozu verdi.

Kulüp tarafından paylaşılan fotoğraf sosyal medyada büyük etkileşim alırken paylaşıma, “Avrupa’da birlik günü. Sizi de tebrik ederiz Galatasaray-Trabzonspor” notu eklendi.

KARAR

AdminAdmin