Sivas
Giriş Tarihi : 18-09-2021 19:41

Sivas Bölge Birliği Başkanılığı’na Mesut Dursun seçildi

Sivas 27. Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı.

Sivas Bölge Birliği Başkanılığı’na Mesut Dursun seçildi

Divan Başkanlığı’nı TESKOMB Genel Başkan Vekili Mustafa Alan’ın yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Yönetim ve Denetim kurulu raporlarının okunması sonrasında yönetim ve denetim kurullarının ibra edilmesinin ardından söz alan Sivas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesut Dursun Sivas Bölge Birliği Başkanlığı’na aday olduğunu ifade ederek, “Kooperatifteki hizmetlerimize Bölge Birliği’nde de devam etmek için ilçe başkanlarımızdan da aldığımız teveccüh ile aday oldum. Sivas Bölge Birliği olarak 3 bin 981 esnafımıza toplam 332 milyon 987 bin 6 TL kredi desteği sağladık. Pandemi döneminde de bölge birliğimize bağlı 12 kooperatifimiz gece-gündüz demeden salgına karşı tedbirler alınarak ve randevulu sistemle çalışılarak 25 bin TL’lik pandemi kredilerinden 45 milyon 613 bin 800 TL kredi imkanı sağladık. Hükümet destekli krediler piyasada kullandırılan krediler bazında şuan en ekonomik ve ucuz maliyetli kredidir. Esnaf ve sanatkara yüzde 50 destekli kredi imkanı sunan başta Cumhurbaşkanımıza, Ticaret Bakanımıza, TESKOMB Genel Başkanımıza, Halk Bankası Genel Müdürümüze, milletvekillerimize, valimize, belediye başkanımıza, sivil toplum örgütlerimiz ve kamu kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyor, genel kurulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Tek liste ile gidilen seçimlerde Sivas 27. Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanlığı’na Mesut Dursun seçilirken, Yönetim Kurulu üyeliklerine Mesut Dursun, M. Ali Dursun Yurttaş, Alaattin Tinni, Gazi Sağırkaya, Candan Ersoy, Erol Ülker, M. Kamil Pancaroğlu, Ahmet Öz, Yusuf Eldemir, Denetim Kurulu üyeliklerine Şemsettin Mağden, Sadık Minnetoğlu ve Gültekin Tunar, Merkez Birliği temsilciliklerine ise Mesut Dursun, Yusuf Eldemir ve Ahmet Öz seçildi.

Genel kurula TESKOMB Genel Başkan Vekili Mustafa Alan, Kayseri Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Rıfat Alparslan, Sivas Esnaf Odaları Birlik Başkanı Beşir Köksal, Ticaret İl Müdürü Selim Baş, Halk Bankası müdürleri, ilçe kooperatifi başkanları ve oda başkaları da katıldı.

Genel kurul sonrasında günün anısına plaket takdim edildi.

AdminAdmin