Sivas
Giriş Tarihi : 03-12-2021 03:30

Sivas Valisi Ayhan'dan '3 Aralik Dünya Engelliler Günü' Mesaji

Sivas Valisi Salih Ayhan, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla mesaj yayınladi.

Sivas Valisi Ayhan'dan '3 Aralik Dünya Engelliler Günü' Mesaji

Vali Ayhan mesajında; "Ülkemizde tüm bireylere eşit şekilde hizmetler sunulması ve engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntılara çözüm getirmek demokratik ve sosyal devlet anlayışımızın bir gereğidir.

Bugün amacımız, önemli bir bölümü üretime katılamayan, sosyo-kültürel sorunları bulunan, kimi hizmetlere ulaşmakta zorlanan engellilerimizin toplumsal yaşama etkin katılımlarını sağlamaktır.

Engelli yurttaşlarımızın başkalarına bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürmeleri, çalışma olanaklarına kavuşturulmaları, sorunlarını dile getirmeleri ve çözümünde etkin rol oynamaları büyük önem taşımaktadır.

Yaşamın çeşitli alanlarında, engelli vatandaşlarımızın gereksinimlerine göre düzenlemelerin yapılması, engelli kardeşlerimizin haklı beklentilerine yanıt oluşturmaktadır.

Bir yandan bu çabalar sürdürülürken, öte yandan engelli duruma düşmenin önlenmesi konusunda yurttaşlarımızın bilinçlendirilmesi ve sağlıklı bir toplum oluşturulması içinde gayret gösterilmektedir.

Toplumda aktif şekilde proje üretecek tüm özel gereksinimli bireylerimiz ile engelsiz şehir Sivas için çalışmaya her zaman hazırız. Özgün ve nitelikli çalışmalarla şehrimizi engelsiz yarınlara taşımak için de kararlıyız. Sivas Valiliği olarak engellilerimizin hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen göstererek

çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Onların sorunlarına duyarlılıkla yaklaşıyor, engellilerimizin yaşama daha sıkı bağlanmaları için gayret gösteriyoruz.

Unutulmamalıdır ki her insan bir engelli adayı, her aşılan engel de yarınlarımız için bir umut ışığıdır. Onları anlamak, onlarla bütünleşmek toplum kurallarının da bir gereğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın problemlerinin toplum içinde en aza indirgenmesini diliyor, Engelliler Gününü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza mutlu bir yaşam diliyorum.

Sağlıklı ve Engelsiz Bir Yaşam Dileğiyle" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin