Sivas
Giriş Tarihi : 04-12-2021 18:27

Herhangi bir ‘Aralık’ta Değil, her daim sizinleyiz

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen programlarla farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Herhangi bir ‘Aralık’ta Değil, her daim sizinleyiz

Programlarda ilk olarak Vali Salih Ayhan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli vatandaşları Hamidiye Kültür Bahçesi'nde misafir etti. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü organizesindeki programda Vali Ayhan, konukları ile tek tek ilgilendi. Engellilerin talep ve önerilerini de dinleyen Vali Ayhan, "Engelli kardeşlerimizin hayatın her alanında aktif olabilecekleri fırsatlar oluşturmak için gayret gösteriyoruz. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Empati yaparsak engelleri aşarız" dedi.

Engelli vatandaşlarla Hamidiye Kültür Bahçesi'ndeki Savaş Atları Müzesini de gezen Vali Salih Ayhan, müze hakkında bilgi vererek onların heyecanına ortak oldu. Vali Ayhan, Hamidiye Kültür Bahçesi'nde engellilerin faydalanabileceği birçok donatının bulunduğunu söyledi. Bizi biz yapan değerlerin kol, bacak, kulak yada göz olmadığını ifade eden Vali Ayhan, "Bizi biz yapan değer 'KALBİMİZ' yani sevgimizdir. Sizlerle beraber bu müzeyi gezmek bana farklı bir duygu kattı. En çok keyif aldığım müze ziyareti oldu" dedi.

- Engelsiz Yaşam Merkezi Şehrimize Hayırlı Olsun

Müze ziyaretinin ardından farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Hamidiye Kültür Bahçesi'ndeki Savaş Atları Müzesi'nden yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezi'ne kadar yapılan yürüyüşe Vali Salih Ayhan ve il protokolü katıldı. Yürüyüş sonrası 'Engelsiz Yaşam Merkezi' hakkında bilgi veren Vali Ayhan, "Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak adına fikirler üretiyor, projeler geliştiriyoruz." dedi.

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde; bireysel ve grup terapileri, sağlık hizmetleri, müzik, resim, el sanatları atölyeleri, spor salonu ve engelsiz parkı gibi birçok donatı bulunduğunu belirten Vali Salih Ayhan, merkezin ilimize hayırlı olmasını diledi.

- Vali Ayhan, Makamında Misafir Etti

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Prof. Dr. Recep Toparlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun TAN ile Bedensel Zihinsel Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Geçkil, Sivas Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Yaşar Rende, Sivas Şeker Spor Kulübü Başkanı Şefika Kaygusuz, Türkiye Beyazay Derneği Sivas Şubesi Başkanı Tuncay Köse, Sivas Engelliler Yaşam Merkezi Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Mehmet İmre, Sivas Sağırlar Spor Kulübü Başkan Paşa Mehmet Çakırer, Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Selman Devecioğlu, Yıldızeli Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Karyağdı ve engelli vatandaşlar, Valimiz Salih Ayhan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, engelli vatandaşımız Down Sendromlu Candan Çeliker ise hayalini gerçekleştirdi. Vali Salih Ayhan'ın temsili olarak makamında oturan Çeliker, Emniyet Müdürü Burhan Akçay'ı da telefonda arayarak trafikte araçların engelli vatandaşlara daha duyarlı olmalarını istedi.

Eski Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Nefes Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucuları Ebru Erdoğan, Hatice Başer ve beraberindekiler, Vali Salih Ayhan'ı makamında ziyaret etti. Engellilerin gününü kutlayan Valimiz Ayhan, sağlıklı ömürler diledi.

Valimiz Salih Ayhan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli vatandaş Fatıma Denktaş’ın hanesine ziyarette bulundu. Ziyarette; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan ile Bir El De Sen Uzat Kadınlar Yardım Derneği Onursal Başkanı Ahmet Özaydın da hazır bulundu. Vali Ayhan, Denktaş ailesine sağlıklı ömür temennisinde bulundu.

- "Engelsiz Bir Şehir Hedefliyoruz"

Vali Salih Ayhan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Engelliler Kültür Merkezi'nde Sivas Belediye Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu programa katıldı. Ülkemiz nüfusunun %12’sinin engelli olduğunu belirten Vali Ayhan, "Her biri ayrı bir başarı hikâyesi yazmaktadır" dedi. Sivas Belediyesi'nin Halk Eğitimi Merkezi aracılığı ile düzenlediği Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Kursu ve İŞKUR aracılığı ile verilen İş Kulübü Eğitimlerinin önemli olduğunu belirten Vali Ayhan, sertifika alan kursiyerleri de kutladı.

- Feyza'nın Hayali Gerçek Oldu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün "20 Hayal Gerçek Oluyor" projesi kapsamında engelli vatandaş Feyza Özden'in de hayali gerçek oldu. Polis kıyafetleri giyen Feyza, polis abla ve abileriyle emniyet kemeri uygulaması yaptı. Mevlana Heykeli Kavşağında Vali Salih Ayhan'ın makam aracını durdurarak emniyet kemeri uygulaması yapan Feyza'nın mutluluğu gözlerinden okundu. Vali Ayhan, Feyza'yı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık oluşturduğu için tebrik etti.

 
 
AdminAdmin