DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

CİNSELLİK HER YAŞTA

  Cinsel  yaşam, anne  karnında başlayıp ölümle kadar devam eden geniş bir yelpaze. Anne karnındaki fetüsün cinsel organında ereksiyon  gözlenmesi ,cinselliğin fetal dönemde başlayan bir süreç olduğunu gösteriyor. Bebek memeyi önceleri zevk aldığı için emer, amacın beslenme olduğunu sonradan idrak edecektir. Oral dönemi yaşar çocuk… Büyüdüğü halde parmak emen çocuklarda bu dönemin uzağı düşünülür.                                                                                                                   

Daha sonra anal dönemi yaşar, kalça kaslarını en geç üç yaşında kontrol etmeyi öğrenir çocuk. Dışkını tutup, yapmak , rahatlamak her şeyden önce başarmak mutluluk ve keyif verir çocuğa. Ebebeyn  iseniz , ilk kez çişini yaptığında çocuğunuzu  alkışlayıp, başarısı üzerine sifonu yanında çekmeyin .                                                                                                                            

Kendine yönelir çocuk bir zaman, cinsel organını dokunur, kendini keşfeder.                                                                       

Kendi cinsine yönelir daha sonra; kızlar kızlarla takılır evcilikte;orda kadında kızdır kocada kız. Birbirine gösterir organlarını erkek çocukları. Bu dönemi herkes yaşar bu onların eşcinsel olduğunu ya da olacağını göstermez, doğal bir süreçtir.                                                                                                                                 

Daha sonraki dönemde karşı cinse yönelecektir çocuk, evcilik oynar, doktorculuk oynar. Kızların kukusu vardır, erkeklerin kamışı…                                                                                                                        

Bir gün ergen olup çıkar, delikanlı , risk almaktan korkmayan .                                                                           

Erişkin  olur …

Sonra kaçınılmaz her şey gibi yaşlanır insan. Evlenme  programlarında ki tonton amcalar ve teyzeleri düşünecek olursak cinselliğin aslında her yaşta yaşandığının görülüyor. Yaşlı  cinselliğini yok saysak da aslında var, gücünün yettiğince devam ediyor. Denk geldi bir gün, izdivaç programına çıkan amca:’’yataklar ayrı olacak dedi, ben kardeş olmaya mı evleniyorum yahu’’dedi.Bir  teyzede, evlenmiş fakat ;adamda iş yokmuş bilse evlenmezmiş. Sevme  sevilme , arkadaşlık , kabul edilme ihtiyacı gibi cinsellik de devam ediyor her yaşta .                                                                                                                                                                                  Önemli olan yaşananların insana her dönemde ,her  yaşta mutluluk ve sağlık katmasıdır. Dediğim gibi yaşlılık kaçınılmaz bir süreç  ama; yaşlanmak yüzünün kırışması , bedeninin  yaşlanması değil, duyularının , duygularının devre dışı kalması. Antropoz dönemi, erkeğin psikolojik destek almasını gerektirecek boyutta sarsıcı olabiliyor.Bu  vücudta azalan testesteron hormonunun  sonucu, her şeyin sonu değil. Okuduğum bir kitap da hadım edilen bir erkek,haremde sıra  gelmemiş ,aşık olduğu cariyeyle  olan ilişkisi hakkında  şöyle diyor: Cinsel organımızı kesmekle tüm duygularımızı körelteceklerini sanıyorlardı. Bilmiyorlardı  oysa, bir kez  bir hadımla sevişen kadın, başka bir erkekle olmak istemez.                                                                                                

Yükselen  değerler , eğilimler ,yeni dünya düzeni…İnsan psikolojisini  etkiledi şüphesiz. Yanlızlaşdı insan önce kendine. Mutlu eden seksin kudreti, sayısında mı, sıklığında mı, bilmem kaç santimin de mi? Yok bence  hissettirdiklerinde , söylediklerinde, kattığı güzellikte , ruhsal tatminde…                                                                                                                                                                               

Öyle bir anı öyle biriyle yaşayın ki ,ömrünüze ömür katsın  kudretiyle

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA